Toronto Maple Leafs varasi kovin odotuksin puolustaja Eemeli Räsäsen vuoden 2017 varaustilaisuudessa toisen kierroksen 59. valintana.

Tasan kaksimetrinen jätti pelasi NHL-varauksen jälkeen vakuuttavasti Kanadan juniorisarja OHL:ssä, kun 61 ottelussa hän teki puolustajalle komeat tehot 5+28=33.

Seuraavalla kaudella Räsänen suuntasi yllättäen KHL:ään Jokereiden riveihin, mutta asiat eivät menneetkään odotetulla tavalla.

Räsäsen peliaika jäi KHL:ssä hyvin vähäiseksi, eikä hänelle kertynyt loukkaantumisten takia kuin vain 12 ottelua. Näissä peleissä lupaava puolustaja teki tehot 1+1.

The Athletic -lehden asiantuntija Scott Wheeler uskoo, että Jokereihin siirtyminen tappoi Räsäsen kehityksen.

– Pintakohtaisesti Räsäsessä on paljon pidettäviä asioita. Hän on yksi jääkiekkomaailman kookkaimpia puolustajalupauksia – eikä hänen luistelunsa ole myöskään aivan kauheaa. Hän osaa suorittaa ensimmäisen syötön sekä hän on äärimmäisen fyysinen. Mutta Räsäsen ura on aivan liian kiireellä hoidettu. Hänen olisi pitänyt jatkaa vielä yhden kauden ajan OHL:ssä, jossa hän olisi ollut dominoiva pelaaja. Nyt hän on jäänyt jumiin KHL:ään, jossa hän tuskin tulee saamaan isoja peliminuutteja. Tästä johtuen hänen kehityksensä on pysähtynyt, Wheeler kirjoittaa.

Wheelerillä ei ainakaan riitä luottoa Räsäseen, sillä suomalaisen nimi löytyy Maple Leafsin TOP 29 -kiekkolupausten listalla vasta sijalta 18.

– Maple Leafs on tehnyt hyvää työtä useimpien lupausten kanssa, mutta he munasivat Räsäsen kanssa, Wheeler latasi arviossaan.

Maple Leafsin lupauksista yleensä hyvin kartalla oleva Wheeler ei kuitenkaan huomattanut artikkelissaan, että Räsänen on kärsinyt pahoista vammoista viime kausilla.

Artikkelia päivitetty 5.7 kello 15:28.