NHL:n muuttuessa vuosi vuodelta enemmän nuorten miesten nopeaksi liigaksi useat konkaripelaajat uhkaavat jäädä tulevalla kaudella ilman sopimusta.

The Hockey News listasi viisi todennäköisintä nimekästä NHL-veteraania, joiden ura NHL:ssä saattaa olla paketissa.

Chris Kunitz, lh, 39v

Chicago Blackhawksissa 56 ottelua ja 10 pistettä minimaalisella 10 minuutin ottelukohtaisella jääajalla. Vietti suuren osan kaudesta poppariosastolla. Entinen 60 pisteen mies ripustanee hokkarit naulaan kesähelteillä.

Chad Johnson, mv, 32v

Johnson floppasi alkukaudella St. Louis Bluesin maalilla pahemman kerran, minkä seurauksena tunnemme nyt tuhkimotarinan nimeltään Jordan Binnington. 10 peliä, torjuntaprosentti 88,4, päästettyjen maalien keskiarvo 3,55. Siitä siirtolistan kautta Anaheim Ducksiin, jossa heikot otteet jatkuivat. Aivotärähdys päätti kauden ja kenties ainakin NHL-uran.

Jason Spezza, kh, 35v

Dallas Starsin entinen supertähti on yhä käyttökelpoinen alempien kenttien konkari. 76 pelissä 27 tehopinnaa. Päättääkö uransa vanhassa seurassaan Ottawa Senatorsissa? Saattaa myös lopettaa tähän kauteen.

Drew Stafford, lh, 33v

Entinen 50 tehopinnan hätyyttelijä. Alla try-outin kautta hankittu sopimuskausi New Jersey Devilsissä, jossa 57 otteluun uran alhaisen pistemäärä 13. Fanien suosikkipelaajan NHL-ura saattaa olla paketissa. Jatkuuko ura Euroopassa?

Brooks Orpik, p, 38v

Muutaman vuoden takainen playoff-sankari pelasi Washington Capitalsissa vain 53 peliä istuen loput kaudesta pressiboksin puolella. Kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan polvivammat ovat vieneet entisestään pois sitä liikkuvuutta, joka isokokoisella omanpään luudalla on tähän asti ollut. Tarjolla saattaa vielä olla paikka kuudentena tai seitsemäntenä puolustajana, joskin uran päättäminen lienee tätä todennäköisempi vaihtoehto.