Junnukiekon pariin palaava Los Angeles Kingsiä loppukaudella valmentanut Willie Desjardins myöntää NHL:ään täksi kaudeksi palanneen venäläiskonkari Ilja Kovaltshukin valmentamisen olleen haasteellinen tehtävä väliaikaisen päävalmentajan vakanssilla toimineelle koutsille.

– Haluan sanoa tämän: pidän Ilja Kovaltshukista. Mielestäni hän on hyvä tyyppi joka harjoittelee kovaa. Hän innostuu peleissä ja tekee asioita, joista pidän. Oli sääli, etteivät asiat toimineet, kuten olisimme halunneet. Työni oli löytää parhaat kombinaatiot menestyäksemme ja hän oli kaveri joka… oli haasteellinen valmennettava, Desjardins myöntää The Athleticille.

– Hän ei olisi tehnyt NHL-urallaan tuota määrää maaleja ilman valtavaa talenttia. Siksi tilanne oli haastava. Asiat eivät menneet sillä tavoin kuin halusimme, mutta pidän ehdottomasti monista asioista hänessä, ex-koutsi pehmentää kommenttejaan.

Suurin odotuksin NHL:ään viiden KHL:ssä viettämänsä kauden jälkeen palannut 36-vuotias venäläistaituri pelasi runkosarjassa 64 ottelua tehoin 16+18=34.

LUE MYÖS: Shekkivihko auki! Lähde: Buffalo Sabresin maalitykki ”todella lähellä” jättimäistä jatkosopimusta

LUE MYÖS: Toronto Maple Leafsin kallispalkkainen puolustaja siirtolistalle – pyysi itse kauppaamistaan!

LUE MYÖS: Rasmus Ristolaisen kauppaaminen lähestyy? ”Nyt jos koskaan oikea aika”