Kiekkomaailmassa pyörivä Kaapo Kakko -hype on vienyt paljon huomiota muilta ensi kesänä varattavilta suomalaispelaajilta – ja aivan aiheesta, onhan hän tulevan varaustilaisuuden oletettu ykkös- tai kakkosnimi.

The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman uskoo, että tänä kesänä ensimmäisellä kierroksella on menossa muitakin suomalaisia kuin Kakko, jonka hän oli arvioinut menevän toisena heti Jack Hughesin jälkeen.

Pronman nosti Tapparan Patrik Puistolan varaustilaisuuden 19. parhaaksi pelaajaksi, kun taas Lukon puolustaja Ville Heinola löytyi sijalta 28.

Erityisesti Puistola on tehnyt tällä kaudella hurjaa nousua monissa draft-arvioissa.

– Näin Puistolan kaksi vuotta sitten alle 17-vuotiaiden kisoissa ja olin todella vaikuttunut hänen taidoistaan. Silloin pidin häntä toisen tai kolmannen kierroksen varauksena. Sen jälkeen hän on vain jatkanut vakuuttavaa pelaamistaan junioreissa ja aikuisissa. Hän on draftin parhaita kiekonkäsittelijöitä. Hän sai 17-vuotiaana ammattilaispuolustajat näyttämään typeriltä. Hänen luovuus on erittäin korkealla tasolla. Hän on hyvä syöttelemään, mutta en kutsuisi häntä kuitenkaan pelinrakentajaksi. Puistolalla on erittäin hyvä laukaus, mutta hänen suuresta maalimäärästään huolimatta, en kutsuisi häntä maalitykiksi. Ehkä suurin ongelma hänen pelaamisessaan on luistelu. Se ei ole huonoa, mutta hänen liukunsa on tehotonta ja se voi pysähtyä ajoittain, Pronman analysoi.

Puistola pelasi päättyneellä kaudella Tapparan riveissä 16 ottelua tehoin 0+1. 18-vuotias taituri kiekkoili myös lainalla Mestiksessä 22 ottelua komein tehopistein 15+11=26.

– Hän on äärimmäisen taitava. Hän taistelee kovaa, eikä hän pelkää mennä maalintekoalueelle. Hän ei ole hidas, mutta häneltä puuttuu tiettyä nopeutta pelaamisesta, NHL-pelaajatarkkailija mainitsi Pronmanin artikkelissa.