Venäläishyökkääjien Aleksandr Ovetshkinin ja Andrei Svetshnikovin välinen tappelu on ollut varsinkin Venäjällä erittäin suurin puheenaihe tiistaina.

Kaksikon yhteenotto oli hyvin yksipuolinen, sillä Ovetshkin tyrmäsi Svetshnikovin hirmuisilla moukareilla tainnoksiin. Carolina Hurricanesin 19-vuotias superlupaus talutettiin iskujen jälkeen pökerryksissä pois kaukalosta, eikä hän pystynyt jatkamaan ottelua.

Ensimmäiseksi venäläiseksi NHL-kovanaamaksi tunnustetulta Andrei Nazarovilta kysyttiin kantaa tappeluun, eikä suorapuheinen kiekkoikoni ainakaan hienostellut vastauksissaan.

– Tiesin aina, että Sasha on tinkimätön pelaaja, mutta sitä en tiennyt, että hänellä on noin tyrmäävä isku. Siitä haluan antaa kunnianosoituksen hänelle. Muistan, kun Ovetshkin oli vielä nuori pelaaja Dinamo Moskovassa. Sashaa kiusattiin siellä aina. Tämä kaveri kasvoi kaduilla, joten hän tietää elämän realiteetit, KHL-seura Neftehimnikiä luotsaava Nazarov sanoi Championat-sivustolle.

Nazarov näkee, että tappelussa aloitteen tehneellä Svetshnikovilla on vielä paljon opittavaa.

– Mitä tulee Svetshnikoviin… Nuori mies, jotta voit pelata jääkiekkoa, mene punttisalille ja kasvata lihaksia. Svetshnikov on hyvä ja lupaava kiekkoilija, mutta hänen täytyy ymmärtää kenelle puhuu jäällä. Molemmat pelaavat NHL:ssä ja tienaavat isoja rahoja ammattilaisena. Kukaan ei ole pahoillaan heidän puolestaan. Varsinkaan pudotuspeleissä, kiekkoikoni latasi.

Kaikesta huolimatta, Nazarov toivoo nuorelle hyökkääjälle pikaista parantumista.

– Uraansa NHL:ssä vasta aloittelevalle Svetshnikoville toivon vain nopeaa parantumista. Antakaa hänelle juuri puristettua tuoremehua – myöskään toipumisen jälkeen hän ei saa vain istua tietokoneelle pelaten videopelejä. Korostan vielä sitä, että hänen täytyy mennä punttisalille. Ei mitään virtuaalimaailman tappeluita, vaan niitä oikeita, jääkiekossa, ex-kovanaama päätti.