Washington Capitalsia johdattavan Aleksandr Ovetshkinin, 33, ja häntä liki puolet nuoremman toisen venäläisen, Carolina Hurricanesin Andrei Svetshnikovin, 19, tiistaiyön tappelu on NHL:n tämän hetken puhuttavimpia juttuja.

Hallitseva Stanley Cup -mestari tyrmäsi venäläislupauksen tappelussa pahan näköisesti. Pelaaja jouduttiin nostamaan jään tasalta ylös muiden avustuksella.

Matsi sai mm. vanhemman Svetshnikovin, eli Jevgenin kiehumaan. Hän lähetti tähdelle rajun uhkauksen Instagramissaan.

Tapaus on mennyt oudolla tavalla tunteisiin myös jollain muulla seuraajalla. Ovetshkinin Wikipedia-sivuille oli ilmestynyt varsin erikoinen ”tieto” venäläisestä.

Englanninkielisen sivuston mukaan Ovetshkin ”on tunnettu pienten poikien lyömisestä”.

Vuosien saatossa validiksi tietolähteeksi muodostuneessa Wikipediassa ei tuota tekstiä enää myöhemmin ollut.

”Pienten poikien” -sanat saattavat jopa loukata, jos Ovetshkinia, niin niin myös Svetshnikovia.

Ainakaan otteidensa perusteella hän ei ole minkäänlainen pikkupoika taalajäillä. Se on aivan varma, ettei Ovetshkinia moisiin puuhiin ihan kuka vaan lähde haastamaan – varsinkaan oma maanmies.

Toisekseen vuonna 2000 syntynyt pelaaja on esiintynyt kaukalossa edukseen myös tuloksen teon suhteen. Täysi runkosarja toi tehot 20+17=37, pudotuspelien saldo on 2+1=3.

Caps johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

LUE TAPAUKSESTA MYÖS:

Aleksandr Ovetshkin tyrmäsi lupaavan venäläisnuoren NHL:ssä – jääkiekkoa pelaava veli uhkaili Capitals-tähteä sosiaalisessa mediassa

Aleksandr Ovetshkin tiputti hanskat ja tyrmäsi brutaalisti nuoren maanmiehensä – katso tappelu