Jymypommi lähellä! Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets lähettämässä runkosarjan ylivoimaisen ykkösjoukkueen kesälomille

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

NHL:n pudotuspeleissä on muhimassa kevään ensimmäinen jymypommi, kun kovalla riskillä siirtotakarajalla vahvistunut Columbus Blue Jackets otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa NHL:n runkosarjaa dominoineesta Tampa Bay Lightningista.

Blue Jackets voitti kolmannen ottelun maalein 3-1 lähettäen runkosarjan 21 pisteen erollaan seuraaviin voittaneen Tampa vain yhden tappion päähän kesälomasta. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Lightning on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin.

Tampa kärsi ottelussa pelikieltoisen ykköshyökkääjänsä Nikita Kutsherovin sekä kenties koko liigan parhaan puolustajan, Victor Hedmanin poissaoloista. Toisaalta Columbuksen maalilla torjuneen Sergei Bobrovskin ilta oli sekin mainio miehen pysäyttäessä yhteensä 30 laukausta. Columbukselta oli sivussa Kutsherovin telomaksi edellisessä ottelussa joutunut suomalaispuolustaja Markus Nutivaara.

NHL:n 2000-luvun ylivoimaisimman runkosarjajoukkue Tampan luonne mitataan nyt todenteolla. Pystyykö aivan liian helpolla runkosarjassa päässyt tähtisikermä kaatamaan koko kevään veitsi kurkulla pudotuspelipaikasta taistelleet Jarmo Kekäläisen joukot neljästi peräkkäin, vai päättyykö suurimman mestarisuosikin kausi todelliseen mahalaskuun?

Ottelusarjan neljäs ja kenties jo ratkaiseva ottelu pelataan Columbuksessa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

LUE MYÖS: Nyt ropisee pelikieltoa? San Jose Sharksin hyökkääjälegendalta raukkamainen taklaus

LUE MYÖS: Patrik Laineen hirmuvire jatkuu! Venytti pudotuspelien maaliputkeaan – katso osuma

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?