Dallas Starsissa pelaavaa suomalaispakki Miro Heiskasta, 19, juhlittiin torstaiaamuna joukkueensa suurimpana sankarina, kun hän iski kaksi maalia 3-2-voittoon päättyneessä Nashville Predators -pelissä.

Suomalaisen sankaritarinan arvo ei laskenut missään nimessä, vaikka 2+0-tehot vaihtuivat myöhemmin lukemiin 1+1.

Samankaltainen on Carolina Hurricanesin Andrei Svetshnikovin, 19. Heiskasen ikätoveri, mutta vuonna 2000 syntynyt venäläinen (Heiskanen 1999) oli edustamansa joukkueen suurimpia valopilkkuja Canesin ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Svetshnikov viimeisteli kummatkin rysät 2-4-tappioon päättyneessä kamppailussa. Pelaaja antoi oivan näytteen siitä, että sarjassa on muitakin pudotuspeleissä ratkaisuihin pystyviä kivenkovia lupauksia kuin Heiskanen.

Venäläisestä nimittäin tuli 19 vuoden ja 16 päivän iässä nuorin vähintään kaksi maalia yhdessä pudotuspeliottelussa tehtaillut pelaaja sitten vuoden 1997 ja liettualaisen Dainius Zubruksen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Andrei Svechnikov (19 years, 16 days) became the youngest player to score at least two goals in a playoff game since Dainius Zubrus (18 years, 329 days in Game 5 of 1997 CSF w/ PHI) . #NHLStats #StanleyCup

Hurricanesin sinivalkoinen duo Sebastian AhoTeuvo Teräväinen jäi superlupauksen varjoon pahasti. Joukkuetta tehoillaan läpi runkosarjan kantanut duo ei iskenyt pistettäkään, ja lisäksi Ahon tehotilasto painui asteen miinukselle ja Teräväisen jopa kaksi pinnaa pakkaselle.