Varsinaisen turbulenssikauden pelannut Philadelphia Flyers jäi tällä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle.

Kaudesta 2011-12 alkaen vuorovuosin pudotuspeleihin selvinneellä perinteikkäällä organisaatiolla riittääkin tulevaksi kaudeksi useita paikattavia osa-alueita.

Joukkue hävisi tarjouskilpailun tähtivalmentaja Joel Quennevillen palveluksista Florida Panthersille, minkä jälkeen ensisijainen prioriteetti ennen pelaajamarkkinoiden avautumista onkin löytää seuralle uskottava päävalmentaja. Seuran epäonneksi myös Todd McLellanin huhutaan valitsevan L.A:n Phillyn sijasta.

Vaihtoehdoiksi näiden kahden tähtivalmentajan jälkeen ovatkin jäämässä väliaikaisena päävalmentajana toimineen Scott Gordonin lisäksi sellaiset nimet kuin Dave Tippett, Alain Vigneault ja Guy Boucher. Ellei seurajohto ota sitten riskiä palkkaamalla penkin päähän jonkun alemmissa sarjoissa tulosta tehneen kokemattomamman vaihtoehdon.

Pelaajapuolella joukkueen tärkeimmät kehityskohteet löytyvät kakkossentterin, kärkinelikon puolustajan sekä kakkosmaalivahdin tonteilta.

– Yritämme toimia aktiivisesti kesän markkinoilla. Se, miten onnistumme tässä, jää nähtäväksi, joukkueen GM Chuck Fletcher kommentoi NBC Sportsin haastattelussa kutsuen samalla kesän vapaidan pelaajien markkinoita ”kohtalaisiksi, ei erinomaisiksi”.

Mitat täyttävän päävalmentajan löytäminen auttaisi Flyersia myös vapailla markkinoilla. Tämä kehityskohde seurajohdon onkin paikattava ensimmäisenä.