Rasmus Ristolainen lataa täyslaidallisen Buffalo Sabresin seurakulttuurista: ”Missä kusipäisyys?”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

NHL:n hännillä lähes koko vuosikymmenen majailleen Buffalo Sabresin lupaavasti alkanut kausi päättyi jälleen karmaisevaan mahalaskuun ja putoamiseen pudotuspelijunasta jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan päätöstä.

Parhaillaan koko liigaa johtanut joukkue jäi lopulta idän viimeisestä pudotuspelipaikasta peräti 22 pisteen päähän. Joukkueen suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen oma kausi lähenteli sekin katastrofia, joskin mies vaatii enemmän myös ympärillään olevilta pelikavereilta.

– Tämä (häviäminen) on vuosi vuodelta rankempaa. Voittaminen ei ole helppoa, ja toisinaan haluaisinkin nähdä treeneissä tai pukukopissa vähän kusipäisyyttä. Ehkä meidän pitäisi olla kovempia toisiamme kohtaan, Ristolainen tylyttää Sabresin häviämiseen tottunutta seurakulttuuria sisäpiiritoimittaja Matthew Bovén haastattelussa.

Joukkueeseen lieneekin kesän aikana odotettavissa isoja muutoksia. Seura ehti antaa kauden päätyttyä jo potkut päävalmentajalleen Phil Housleylle.

– On harmillista nähdä ihmisten lähtevän, mutta tulosten puuttuessa muutoksia pitääkin tapahtua, Ristolainen myöntää.

Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi on tyrkyllä ainakin potkut Edmonton Oilersista kesken kauden saanut Todd McLellan.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?