NY Postin sisäpiiritoimittaja Larry Brooks paljasti sunnuntaina, että Edmonton Oilers ja New York Rangers kävivät kesällä 2016 hyvin lähellä jättimäisen vaihtokaupan solmimista.

Kyseisessä kaupassa Rangers olisi lähettänyt tähtipuolustaja Ryan McDonaghin Oilersiin, kun taas toiseen suuntaan olisi matkannut ainakin Oilersin vuoden 2016 ensimmäisen kierroksen (4.) varaus.

Vaihtokauppa ei kuitenkaan koskaan nähnyt päivänvaloa, koska Oilersin silloinen GM Peter Chiarelli päätti vetäytyä siitä viime hetkillä.

Varausvuoro, jonka Oilers olisi antanut Rangersille käytettiin lopulta suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärveen, joka ei ainakaan vielä ole näyttänyt onnistuneelta valinnalta.

NY Postin kokenut toimittaja huomautti, että Rangers olisi varannut kyseisellä varausvuorolla hyökkääjä Clayton Kellerin, joka matkasi lopulta seitsemännellä vuorolla Arizona Coyotesiin.

McDonaghin Rangers-ura sai päätöksensä keväällä 2017, kun hänet kaupattiin J.T Millerin ohella Tampa Bay Lightningiin. Kaupassa Rangers sai vastikkeena Libor Hajekin, Brett Howdenin sekä ensimmäisen kierroksen varauksen.

Chiarelli ei turhia odotellut kariutuneen Rangers-kaupan jälkeen, koska hän neuvotteli vain kaksi päivää sen jälkeen surullisen kuuluisan treidin New Jersey Devilsin kanssa. Tässä kaupassa Oilers luovutti tähtihyökkääjä Taylor Hallin Devilsiin ja sai takaisin puolustaja Adam Larssonin. Hallista kehittyi Devilsissä yksi sarjan parhaita hyökkääjiä ja nyt miehen palkintokaappia komistaa kauden 2017-18 arvokkaimmalle pelaajalle jaettava Hart Memorial Trophy.