Ottawa Senatorsin ykkösvahti Craig Anderson kärsi harmittavan aivotärähdyksen joulukuun 21. päivä, kun New Jersey Devilsin hyökkääjä Miles Wood törmäsi häneen.

Anderson joutui sivuun kaukaloista 11 ottelun ajaksi, mutta on nyt vihdoin taas pelikunnossa.

37-vuotias kanadalainen ei kuitenkaan halua kokea vastaavaa loukkaantumista uudelleen ja tästä syystä hän on alkanut ajamaan uutta sääntöä sisään NHL:ään.

– Tehkää maalivahdin alueesta 15 senttiä pienemmät, ja jos joku tulee sinne niin viheltäkää peli poikki. Näin kukaan ei enää törmäile maalivahteihin. Tuon takia Tuukka Rask kärsi aivotärähdyksen ja on nyt sivussa – ihan kaikki vain sen takia, koska joku kaveri ajoi kovaa maalille, selvästi tuohtunut konkarivahti sanoi Ottawa Sun -lehdelle.

– Jos maalivahti on alueellaan ja pelaaja tulee sinne, kirjoittakaa tämä asia mustaa valkoisella, eikä tästä synny enää kiistaa, Senators-vahti jatkoi.

Anderson haluaisi, että NHL antaisi maalivahdeille yhtä paljon huomiota, kuin kenttäpelaajille.

– Ei Sidney Crosbylle tehtäisi niin, ei kukaan jyrää häntä. Ei 7-9 miljoonan dollarin pelaajia näkisi silloin kaukalossa. Eihän kukaan halua heidän joutuvan jyrän alle. Mitä eroa tällä asialla on sitten 7-9 miljoonaa tienaavien maalivahtien kanssa? Anderson tilitti.

– Maalivahti on yksi joukkueen tärkeimmistä osista, joka pelaa 60 ottelua ja te (NHL) laitatte hänet riskialttiiksi, koska haluatte lisää maaleja. Nyt olette ainakin suututtaneet yhden tyypin täällä, mutta tämä on sellainen asia, että seurat joilla ei ole ykkösvahtia pelaavat alle 50 voittoprosentilla, Senators-konkari tuhahti.