Arizona Coyotesin ykkösketjun laituri Clayton Keller, 20, teki yöllä historiaa kiskaisemalla yhden häkin Pittsburgh Penguinsia vastaan. NHL-urallaan nyt tehot 33+67=100 iskenyt hyökkääjä sai nimittäin joukkueessa sata pinnaan kasaan nopeammin kuin kukaan muu.

Tuon rajan pyyhkäiseminen vaati kaikkiaan 132 ottelua.

Arizona ja Phoenix Coyotesin sekä sen edeltäjän, eli Winnipeg Jetsin historiassa jenkki rikkoi rajan seitsemänneksi nopeimmin. Tässä tilastossa kärki on muuten Teemu Selänne, jolla kolminumeroiseen pistemäärään yltäminen otti liki puolet Kelleriä vähemmän, eli vain 68 ottelua.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Clayton Keller became the fastest player to reach 100 points since the team relocated to @ArizonaCoyotes besting the previous record set by Max Domi (28-72—100 in 154 GP). #NHLStats

Kojoottipaidat taipuivat yön kamppailussa Pensille jatkoajalla numeroin 2-3. Penguinsin kakkosparissa nähtiin ottelun ainoat suomalaiset. Pakki Juuso Riikola kiskaisi yhden häkin, kollega Olli Määttä jäi pisteittä.