Vuosikaudet heikon puolustuspelinsä kanssa tuskaillut Edmonton Oilers on viime viikkojen perusteella saattanut löytää vastauksen ongelmaan lähempää mitä se ehkä aavistikaan.

21-vuotias, AHL:stä vastikään Oilersin NHL-kokoonpanon mukaan nostettu Caleb Jones on nimittäin pelannut itsensä nopealla tahdilla valmennuksen suursuosikiksi. Ykköspakkiparissa Adam Larssonin vierellä Winnipeg Jetsiä vastaan luutinut 185-senttinen jenkkipakki kerää illasta toiseen kehuja päävalmentaja Ken Hitchcockilta, joten luottoa luulisi löytyvän jatkossakin.

– Hän on hitonmoinen pelaaja. Kaverissa on jotain, mitä et voi opettaa. Hän tekee kovan paineen alla todella kylmäpäisiä ratkaisuja. Tätä kykyä on vaikea opettaa. Sinulla joko on se tai sitten ei, mutta hänellä todellakin on se kyky nyt ja koko loppu-uransa ajan. Todella hyvä pelaaja ja loistava vahvistus meille, Hitchcock hehkuttaa TSN:lle.

Viimeisellä junnukaudellaan WHL:ssä 63 ottelussa 62 pistettä nakutellut Jones aloitti toisen kautensa AHL:n puolella Oilersin farmiseura Bakersfieldissä, jossa mies iski 21 peliin tehot 2+10 ennen nostoa NHL:n puolelle. Seitsemässä NHL-pelissä Jones on naulannut tehot 1+1 plusmiinus-saldon näyttäessä lukemaa -3.

Nuorukaisen peliaika on lisääntynyt jatkuvasti sen kivutessa Jetsiä vastaan jo 23.56 minuuttiin. Tällä menolla Oilers onkin saamassa Jonesista kovan lisän puolustukseensa vuosiksi eteenpäin.