NHL-fanit saivat vuoden 2018 viimeiselle päivälle kiinnostavan pelaajakaupan.

Edmonton Oilers ja Chicago Blackhawks ilmoittivat neljän pelaajan kaupasta. Oilers vahvistuu kaupassa kahdella puolustajalla: Brandon Manning ja Robin Norell siirtyvät Kanadan puolelle.

Toiseen suuntaan pelaajakaupassa vaihtavat hyökkääjä Drake Caggiula ja puolustaja Jason Garrison.

Kumpi voitti?

Kauppa on monella tapaa kiinnostava. Oilers saa rivistöönsä Chicagossa penkille juuttuneen Manningin. 28-vuotias pakki pelasi vielä viime kaudella Philadelphia Flyersissa mainiosti – alle tuli 65 peliä tehoin 7+12. Hän luutii tämän ja ensi kauden 2,25 miljoonan dollarin vuosituloilla.

Norell on ruotsalainen pakkilupaus, joka pelaa lainalla maansa pääsarjassa. Hänellä on allaan pari kautta AHL:ssä, Chicagossa portit NHL:ään olivat kuitenkin tukossa.

Blackhawks saa kaupassa yli 600 NHL-peliä pelanneen Garrisonin sekä lupaavan Caggiulan, jonka läpimurto NHL-tasolle on vielä tekemättä. 24-vuotias hyökkääjä on väläytellyt silloin tällöin Oilersissa – rooli Kanadan puolella on jäänyt kuitenkin pieneksi.

Garrisonin sopimus on halpa: kokenut pakki tienaa palkkakaton alla vain 650 000 dollaria. Caggiulan tulot ovat 1,5 miljoonaa vuodessa.

LUE MYÖS: Upea ele! Connor McDavid yllätti telojansa lämpimällä tavalla – ”Tämä on todella ainutlaatuista”