Kun Detroit Red Wingsin ykkössentteri Dylan Larkin iski viime yönä 2-5-tappioon päättyneessä Pittsburgh Penguins -pelissä maalin, kasvatti keskushyökkääjä pisteputkensa jo peräti 12 ottelun mittaiseksi.

Tuo 22-vuotiaan hyökkääjän putki on seurahistoriassa todellakin harvinaisen pitkä, kun mietitään tilastoja kaudesta 1995-96 lähtien.

Yhtä pitkiin putkiin ovat yltäneet 2000-luvulla vastaavalla tavalla liekehtineet Pavel Datsjuk, Mathieu Schneider ja Brett Hull.

Paremmaksi viimeisen 23 vuoden aikana ovat laittaneet vain Henrik Zetterberg ja Steve Yzerman. Legendojen putket kestivät 17 ja 16 ottelua.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Dylan Larkin extended the League's longest active point streak to 12 contests. Only five other @DetroitRedWings players since 1995-96 have collected a point in at least 12 consecutive team games. #NHLStats #DETvsPIT

Nykyisellä vireellä Larkin voi hyvinkin yltää vastaavaan. Hänen arvostaan jotain kertoo se, että vaikka Detroit on viime aikoina pääasiassa hävinnyt pelistä toiseen, ei sentterin liekehdintää ole pystynyt pysäyttämään kukaan tai mikään.

Hyökkääjän putki on toistaiseksi myös pisin koko NHL:ssä.