Vuosikausia leijonapaidassa edustanut NHL-konkari Tuomo Ruutu neuvoo Suomen nuorten kiekkomaajoukkuetta unohtamaan kaukaloiden ulkopuoliset asiat ja nauttimaan pelaamisesta ainutlaatuisessa turnauksessa.

Lähemmäs 12 kautta taalaliigassa kiekkoillut Ruutu ehti edustaa itsekin alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta jopa kolmeen otteeseen. Huippulaituri saavutti nuorten MM-hopeaa vuonna 2001 ja kahtena seuraavana vuonna pronssia.

Ruutu tietää nuorten kisojen olevan erityinen tapahtuma. Turnaus on pullollaan huippulupauksia, jotka ovat NHL-varausten ja uransa suurimpien läpimurtojen kynnyksillä.

Suomalaiskonkari toivoisi nuorten Leijonien muistavan kaiken mediamyllytyksen, suosion ja paineiden keskellä muistavan yhden arvokkaan asian.

– Tärkeintä on, että jokainen vain antaa kaikkensa ja nauttii. Ei pidä miettiä, onko katsomossa NHL-scoutteja. Ei pidä ajatella mitään muutakaan mitä kisojen ympärillä tapahtuu, 35-vuotias konkarihyökkääjä sanoi NHL.comin haastattelussa.

– Tulos on hyvä, kun nauttii pelaamisesta. Silloin ollaan iässä, jossa kaikki on vielä edessä. Ennen turnausta leiri on vähän pidempi ja porukka on melkein kuukauden yhdessä. Siinä syntyy pelaajien välille side, joka jättää lähtemättömän vaikutuksen, Ruutu hehkutti.

Vaikka kykyjenetsijät vahtaisivatkin tulevaisuuden huippulupauksia silmä kovana, ei kaukalossa kannata puristaa mailaa rystyset valkoisina.

– Toivottavasti kavereille tulee mieleen se fiilis, kun on ulkojäillä, pakkanen vähän kiristää poskia, ja pelaat sillä meiningillä, että täysillä mutta pilke silmäkulmassa. Sillä fiiliksellä mennään, Ruutu kehotti.

Lähde: NHL.com