Edmonton Oilers on vahvemman vaiheen jälkeen vajonnut jälleen takaisin tavallisten kuolevaisten joukkoon NHL:ssä.

Viime yönä Tampa Bay Lightningia vastaan 3-6-tappioon hyvän alun jälkeen romahtanut joukkue taistelee viimeisestä villi kortti -paikasta Dallas Starsin kanssa, mutta tällä hetkellä siltä ei löydy riittävää leveyttä otteluiden kääntämiseksi.

Täksi kaudeksi hallitsevasta mestarijoukkue Washington Capitalsista Oilers-nuttuun vaihtanut Alex Chiasson vaatiikin joukkueelta kovuutta ennen kaikkea tiukoissa tilanteissa.

– Tämän joukkueen on opittava kääntämään tiukat ottelut voitokseen. Ollaksesi pudotuspelijoukkue sinun on opittava oikea tapa pelata maalin tappioasemassa tai tasatilanteessa. Sinun on pidettävä kiinni pelityylistä koko 60-minuuttisen ajan. Näyttää siltä kuin kadottaisimme keskittymisemme ja vaihtaisimme pelitapaamme kesken ottelun. Se on jotain, johon meidän todella on puututtava, Chiasson tylyttää Sportsnetin haastattelussa.

Chiasson tietää varmasti mistä puhuu, sillä miehen tuoreessa muistissa on viime kauden pudotuspelitaistelu, joka huipentui lopulta Capitalsin seurahistorian ensimmäiseen Stanley Cup -voittoon. Vuoden sopimuksen Edmontonin kanssa kauden alla solminut Chiasson on tykittänyt 30 ottelussa Oilersille komeat 16 maalia.