Selvä valinta NHL:n ensi kesän ykkösvaraukseksi? Tälläinen pelaaja on tulevaisuuden supertähti Jack Hughes

© Kuva: Getty Images
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

17-vuotias jenkkisentteri Jack Hughes on lähes jokaisen NHL-kykyjenetsijän papereissa selvä valinta tulevan kesän varaustilaisuuden ykkösnimeksi. Nuorukaisesta onkin mitä suuremmalla todennäköisyydellä tulossa seuraava yhdysvaltalainen NHL:n ykkösvaraus sitten Patrick Kanen ja Auston Matthewsin.

– Hän on näistä kahdesta enemmän Patrickin tyylinen pelaaja, johtuen luistelustaan. Auston taas on todella isokokoinen ja vahva. Jackin lahjakkuus, työmoraali sekä kokonaispaketti ovat samaa tasoa Patrickin ja Austonin kanssa, kuvailee USA Hockeyn operatiivinen johtaja Scott Monaghan.

– Meillä on 30-40 scouttia jokaisessa kotipelissämme. Välillä jopa 60 kykyjenetsijää on paikalla johtuen Jackistä sekä muista 6-8 potentiaalisesta ykköskierroksen varauksesta, mies jatkaa.

Sanoi ”ei” Kanadan junioriliigoille

Hughes päätti tulla pelaamaan USA:n omaan kehitysohjelmaan, vaikka tarjolla oli valtava rooli ja mediahuomio Kanadan suurimman junioriliigan OHL:n puolella, johon mies varattiin ykkösnumerolla.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi aiemmin tänä vuonna valittu Hughes uskoo USA:n kehitysohjelman palvelevan parhaiten nuorukaisen omaa kehitystä kohti NHL:n supertähteyttä.

– Minusta tämä on paras paikka 16-17-vuotiaalle pelaajalle. Kukaan ei treenaa kovempaa kuin me täällä. Luistelemme joka päivä, nostamme painoja kolmesti viikossa. Kalenteri on suunniteltu loistavasti kehittämään pelaajia kohti NHL:ää, Hughes avaa kehitysohjelman eroja kiivastahtiseen OHL-menoon verrattuna.

178-senttinen Hughes tulee kiekkoperheestä, sillä valmentajaisän lisäksi myös miehen isoveli Quinn Hughes on huippulupaava kiekkoilija. Quinn varattiin NHL:ään tämän vuoden varaustilaisuuden 7. varausvuorolla. Isä Jim Hughes muistelee Jackin junnu-uraa hymyssä suin.

– Laitoin hänet aina vuotta vanhempien joukkueeseen. Jo 5-vuotiaana pojasta näki, että taitotaso oli todella erityinen. Tultuaan vanhemmaksi vastustajien koutsit karjuivat vaatien pelaajiaan taklaamaan häntä ja hyökkäämään hänen kimppuunsa. Silti hän dominoi kenttää, isä Hughes muistelee.

Arvostettu NHL-pomo varma ykkösvalinnasta

Detroit Red Wingsin NHL-organisaation arvostettu GM Ken Holland pukee tulevan supertähden potentiaalin sanoiksi painavin sanoin.

– Jack Hughes on selvä ykkössuosikki varaustilaisuuden ensimmäiseksi valinnaksi. Kykyjenetsijät ovat nähneet hänet niin usein kuin mahdollista. Hän on uskomattoman lahjakas pelaaja, joka tulee tekemään fantastisen NHL-uran, Holland naulaa.

Se joukkue, jota arpa suosii tulevassa draft-arvonnassa voi totisesti todeta voittaneensa lotossa. Hughesin kohdalla kun on kyseessä yksilö, joka tulee lähes täydellä varmuudella johdattamaan tulevan seuransa menestykseen.

» Tuleeko Kaapo Kakosta historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus? Kaikki ensi kesän draftista erikoissivultamme!

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!