Suomessa ollaan puhuttu paljon vuoden 2016 varaustilaisuuden 4. vuorolla varatun Jesse Puljujärven sopeutumisesta – tai pikemminkin sopeutumattomuudesta – NHL:n pelityyliin.

Ruotsalaisilla on heilläkin oma jessepuljujärvensä, nimittäin viime vuoden 7. varaus Lias Andersson, jonka odotetaan ponnistavan yhdeksi New York Rangersin tulevaisuuden kirkkaimmista kärkipelaajista. Myöskään 20-vuotiaan ruotsalaissentterin alku Pohjois-Amerikassa ei kuitenkaan ole sujunut onnellisten tähtien alla.

Ruotsin tämänvuotiseen miesten MM-kultajoukkueeseenkin kuulunut Andersson pääsi viime kaudella maistamaan NHL-vauhtia seitsemässä ottelussa. Tällä kaudella vastuuta ylhäällä on tullut jo 16 ottelun verran, mutta nyt ovet pelaavaan kokoonpanoon tuntuvat olevat ainakin hetkeksi tukossa.

Tehot 1+2 tällä kaudella iskenyt ruotsalainen tiputettiin viime ottelussa katsomon puolelle, eikä pelituntuman hakeminen AHL-seura Hartfordinkaan puolelta ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

Rangersin päävalmentaja David Quinn ymmärtää ruotsalaispelaajansa tilanteen enemmän kuin hyvin.

– Mielestäni Liaksen pitää ottaa askel taaksepäin ja meidän pitää auttaa häntä kehittymään pelaajana. Hän on ollut epätasainen, mutta se on normaalia 20-vuotiaalle, Quinn toteaa.

Päävalmentajan mukaan peliajan hakeminen AHL:n puolelta saattaa sekin olla vaihtoehto, joskaan ei paras mahdollinen tässä tilanteessa. Ruotsalainen pelasi alkukaudella 14 AHL-ottelua tehoin 4+8.

– Olemme keskustelleet paljon siitä, onko hänen parempi olla täällä vai Hartfordissa (AHL-seura). Mielestämme tällä hetkellä hänelle on parasta olla mukanamme ylhäällä, pelaa hän sitten jokaisessa ottelussa tai ei. Mielestämme tämä prosessi on iso osa hänen kehitystään, Quinn jatkaa.

– Tuntuu pahalta hänen puolestaan ottaen huomioon ne valtavat odotukset, jotka hänelle on ladattu. Joskus pelaajat kuitenkin kehittyvät eri tahtiin. Lias tulee vielä olemaan loistava pelaaja organisaatiollemme, Quinn päättää.