Surkeassa vireessä viime aikoina ollut Vancouver Canucks otti vasta toisen voittonsa 14 viimeiseen otteluunsa kaatamalla viime yön NHL-kierroksella Nashville Predatorsin lukemin 5-3.

Ottelun komein maali nähtiin toisen erän lopulla, kun Canucksin supertulokas Elias Pettersson hankki itselleen rangaistuslaukauksen. Ruotsalaishyökkääjä ei jäätynyt uransa ensimmäisessä NHL-rankkarissa, vaan veivasi viime kauden Vezina-voittaja Pekka Rinteen upeasti ulos tilanteesta ja ujutti kiekon maaliin.

25 otteluun tehot 14+11=25 naulannut ruotsalainen on ykkössuosikki NHL:n vuoden tulokkaaksi. Miehen 4-1-rankkarimaali oli osaltaan avittamassa Vancouveria 5-3-voittoon läntisen konferenssin kärkijoukkueesta. Vieraiden suomalaisista kentälle pääsivät myös kolmannen erän torjunut Juuse Saros sekä tehot 0+1 iskenyt Miikka Salomäki.