Arvostetun NHL-julkaisun The Hockey Newsin toimittaja Ken Campbell uskoo Seattlen liittymisen taalaliigaan johtavan pelaajien työsulkuun.

Pitkään huhuttu Seattlen NHL-seura sai tällä viikolla lopullisen vahvistuksen liigan hallintoneuvoston hyväksyttyä kaupungin mukaan uuden laajennusdraftin myötä.

Kanadan ja Yhdysvaltain välimaastossa sijaitsevan kaupungin seura aikoo hypätä jäille vasta vuonna 2021, joten sillä on reilusti aikaa hoitaa kuntoon lähes 800 miljoonan dollarin arvoisen hallinsa, 650 miljoonan laajennusmaksunsa ja 70 miljoonan hintaisen harjoituskeskuksena.

Tuleva laajennus johtaa NHL-komissaari Gary Bettmanin mukaan Arizona Coyotesin siirtymiseen tyynenmeren divisioonasta keskiseen divisioonaan. Liigan pelaajayhdistys ei ole tosin hyväksynyt vielä muutosta.

Kyseinen huomio onkin Campbellin mielestä osoitus suuremmasta ongelmasta, joka on kytenyt jo pitkään – Bettmanin ja pelaajayhdistyksen välit ovat todella heikossa kunnossa.

Konkarijournalistin mukaan työsulku näyttääkin vaikeiden työehtoneuvottelujen perusteella väistämättömältä kaudeksi 2020-2021.

– Ei ole mitään syytä uskoa, ettemme näkisi työsylkyä syksyllä 2020. Hall of Fameen vasta liitetty Gary Bettman on ollut yhden NHL:n peräsimessä jo yhden lakon ja kolmen työsulun ajan. Ei ole paljoa syitä uskoa siihen, etteikö tämä trendi jatkuisi, Campbell lataa artikkelissaan.

– Bettman on erittäin fiksu mies. Viimeinen asia, jota hän haluaisi olisi NHL:n pelaajayhdistyksen tietävän luvassa olevan uusi joukkue vuodelle 2020. Se antaisi pelaajayhdistykselle valtavan määrän vipuvartta neuvotteluissa, jos se haluaisi jättäytyä ulos työehtosopimuksesta. Sen se myös varmasti tekee 15. syyskuuta, kaksi viikkoa sen jälkeen, kun NHL:llä on edessään sama päätös, toimittaja ennustaa.

Lähde: The Hockey News