Winnipeg Jetsin tähtipakki Dustin Byfuglienin ja hänen joukkueensa toiminta NHL:ssä ihmetyttää. Pelaaja loukkaantui taannoin töötättyään Pittsburgh Penguins -ottelussa toista isokokoista pelaajaa, Pens-pakki Jamie Oleksiakia.

Sen jälkeiset temput saivat aikaan melkoisen kohun. Yhdysvaltalaisella oli kovan törmäyksen jälkeen suuria vaikeuksia nousta ylipäätään jään tasalta ylös ja lisäksi tällä kaudella tehot 2+15=17 iskenyt puolustaja tarvitsi joukkuetovereidensa apua päästäkseen edes vaihtopenkille.

Ihmisten kulmakarvat saattoivat nousta ihmetyksestä ylös kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Byfuglien nimittäin toipui jollain ihmeen keinolla pelikuntoon hänen palattua kaukaloon kovan ”pommin” jälkeen.

Kanadan johtava aivotärähdysten asiantuntijalääkäri Charles Tator on lytännyt tempun syvimpään suonsilmäkkeeseen.

– Hän oli pökerryksissä ja hoiperteli tilanteessa. Nuo ovat selviä oireita aivotärähdyksestä. Jos pelaaja on pökerryksissä ja hoipertelee, niin hänellä on aivotärähdys, Tator sanoi.

– En ymmärrä, miten aivotärähdystä ei huomattu. Pelaajan laittaminen takaisin jäälle ei ole tuollaisessa tilanteessa järkevää, asiantuntija latasi.

Byfuglienin päästäminen kaukaloon oli Tatorin mukaan sen luokan riski, mihin kenenkään ei pitäisi sortua.

Torstaina tilanteeseen tuli taas uusi käänne. Jets tiedotti puolustajan tosiaankin saaneen tilanteessa aivotärähdyksen ja asetti tämän loukkaantuneiden listalle.

Lähteet: SuomiKiekko, Winnipeg Sun