William Nylanderin ja Toronto Maple Lefsin pahasti jumissa olevien sopimusneuvottelujen takaraja häämöttää reilun viikon päässä.

Mikäli osapuolet eivät pääse sopuun viimeistään 1.joulukuuta, jää ruotsalaishyökkääjältä koko NHL-kausi väliin.

Nyt tapaukseen on ottanut kantaa entinen NHL-pelaaja Michael Peca, jolla on vastaavanlaisesta tilanteesta omakohtaista kokemusta.

Kanadalaishyökkääjältä jäi aikanaan kausi 2000-01 pelaamatta, kun miehen sopimusneuvottelut tuolloisen joukkueensa, Buffalo Sabresin kanssa eivät johtaneet tulokseen.

Peca uskoo, että Nylanderin tapauksessa vaarassa on enemmänkin kuin pelkästään parhaillaan käynnissä oleva kausi. Panoksena on laiturin koko tulevaisuus Maple Leafs-paidassa.

– En ymmärrä miten asia korjaantuisi mikäli hän joutuu olemaan poissa koko vuoden, Peca toteaa Sporting Newsin haastattelussa ja jatkaa:

– Miten voisit pelaajana vain todeta menettäneesi koko kauden ja x-määrän dollareita ja myöntymään sitten palaamaan pienemmällä summalla. Eihän siinä ole mitään järkeä. En sano, etteikö niin voisi tapahtua, mutta en vain näe siinä mitään järkeä.

Peca kertoo olleensa aikanaan menettämänsä kauden aikana varma ettei olisi poissa koko vuotta, mutta tuolloin sekä seura (Sabres), että hän itse pysyivät tiukkana.

Lopulta buffalolaisjoukkue kauppasi hyökkääjän seuraavana kesänä (2001) New York Islandersiin.