Jussi Jokisen NHL-ura saattaa olla ohi.

35-vuotias suomalaishyökkääjä haki aikaisemmin syksyllä NHL-sopimusta Detroit Red Wingsin harjoitusleiriltä, mutta hän ei saanut vakuutettua seurajohtoa. Tämän jälkeen Jokiselle ei ole avautunut NHL:stä mahdollisuuksia, joten hän päätti tehdä pätkäsopimuksen NLB:ssä pelaavan ECH Klotenin kanssa.

Vielä toistaiseksi hyökkääjä unelmoi NHL:stä, mutta samalla hän on alkanut työstämään mielessään ajatusta Eurooppaan jäämisestä.

– Tämä on ollut henkisesti haastavaa aikaa sen jälkeen, kun Detroit teki ratkaisunsa. Tavoitteeni on ollut koko ajan NHL:ssä, mutta nyt olen tehnyt ajatusten tasolla luopumistyötä sen suhteen, että pelit siinä liigassa saattavat olla ohi. Todennäköisyys NHL-urani jatkumiselle alkaa olla pieni, Jokinen myönsi Kalevalle.

Suomalaiskonkari on pelannut NHL:ssä huimat 951 runkosarjaottelua, joten häikäisevä 1000:n ottelun raja on lähellä. Tämä saattaa jäädä kuitenkin tällä kertaa saavuttamatta.

– Jos NHL:stä ei kuulu tammikuun aikana mitään, teen loppukaudeksi sopimuksen jonkun eurooppalaisen seuran kanssa, pelihaluja uhkuva Jokinen paljasti.

Lähde: Kaleva