The Athletic -lehden kiekkolupauksiin perehtynyt asiantuntija Scott Wheeler listasi tiistaina oman TOP-62 -listansa parhaista ensi kesänä varattavista pelaajista.

Lista oli upeaa katsottavaa suomalaisittain, kun jopa neljä suomalaista oli mahtunut ensimmäisen 31 pelaajan joukkoon.

Suomen suurin timantti, TPS:n Kaapo Kakko löytyi listauksen sijalta kaksi, kun taas JYPin Anttoni Honka löytyi sijalta 14; Jukureiden Mikko Kokkonen sijalta 19. sekä Tapparan Patrik Puistola sijalta 28.

Erityisesti Puistolan rakettimainen nousu on huomionarvoista. 17-vuotias toisen polven kiekkoilija on pelannut Mestiksessä LeKin riveissä kuusi ottelua tehoin 4+2=6. A-junioreissa nuorukaiselle on kertynyt 17 pelissä tehopisteet 9+7=16.

Wheeler näkee Puistolassa todella ison riskin, mutta myös mahtavan potentiaalin.

– Puistola on juuri päinvastainen ajatus varmasta varauksesta. Näen jo skenaarion, kuinka hänen uransa voi päättyä yllättäen tai sitten hänestä tulee koko NHL-draftin ryöstövalinta. Tämä poika osaa ainakin tehdä maaleja. Hän todellinen uhka yksi-vastaan-yksi -tilanteissa. Hän saa puolustajat näyttämään typeriltä, Wheeler analysoi.

Puistolalta löytyy myös heikkouksia.

– Huolenaihe hänen suhteen on se, että hän ei näe kaikkea jäällä niin hyvin – se heikentää häntä syöttelijänä sekä kulmapelissä. Onko olemassa pelaajia, jotka tekevät menestystä vain hyökkäykseen lähtöjen avulla? Ehdottomasti. Jos joku pystyy siihen, niin Puistola. Hänen tulee kuitenkin löytää muitakin keinoja maalien tekoon, jos nopeat hyökkäykset eivät onnistu, Wheeler huomauttaa.