NHL:ssä saatetaan nähdä tulevaisuudessa jopa kaksi uutta joukkuetta.

Kuten kaikki tietävät, Seattle pyrkii nousemaan ”taalaliigan” kartalle kaudella 2020-21.

– Painopiste on kaudessa 2020 ja siihen me keskitymme. Siihen vaikuttavia tekijöitä on monia, mukaan lukien areenan rakentamisen aikataulu, NHL-komissaari Gary Bettman kertoi viime viikolla NHL.comin haastattelussa.

– Kaiken mennessä putkeen 2020 voisi olla tavoite, muuten 2021. Mutta mielestäni kaikki haluavat tätä pikemminkin ennemmin kuin myöhemmin.

Seattle ei ole kuitenkaan ainoa kaupunki, johon liiga on suunnannut katseensa. Boston Bruinsin omistaja ja NHL:n hallituksen puheenjohtaja Jeremy Jacobs väläytteli maanantaina, että Houstonissa olisi valtava markkinarako uudelle NHL-joukkueelle.

– Katson aina sinne, missä voimme tehdä suuria vaikutuksia ja olla mahdollisimman tehokkaita. Selvästikin yksi alue, jossa emme vaikuta, on Houston. Se on todella suuri kaupunki, Jacobs sanoi 98.5 The Sports Hub –radiokanavan haastattelussa.

Jacobs ei tarkentanut sitä, että pitäisikö NHL:n laajentaa Houstoniin vai siirtää joku nykyisistä seuroista sen vaikutusalueelle.

– Meillä ei ole enää liigassa juurikaan ”köyhiä” kaupunkeja. Kaikki jatkavat kukoistustaan, Jacobs lisäsi.

Tämän perusteella laajentaminen olisi näin ollen se potentiaalisin vaihtoehto.

Houston ei ole suinkaan ainoa kaupunki, joka on pyörinyt laajentamispuheissa. Myös Quebec City on nostanut päätään, mutta Jacobsin mukaan markkinarako näiden kahden pitäjän välillä kallistaa hänen katseensa Houstoniin.

– Kun vertaa Houstonia ja Quebecia, niin Houston on Pohjois-Amerikan viidenneksi suurin kaupunki. Quebec on tässä vertailussa sijalla 105, joten tilanne näiden välillä on hyvin erilainen, Jacobs totesi amerikkalaismedialle toukokuussa.

Rahoituksesta Houstonin mahdollinen NHL-laajentuminen ei jäisi kiinni. NBA-seura Houston Rocketsin omistaja, miljardööri Tilman Feritta on avoimesti osoittanut kiinnostusta NHL:ää kohtaan.

– Olen todella kiinnostunut, mutta sopimuksen tulisi olla sellainen, joka toimii organisaationi sekä kaupungin ja fanipohjan kannalta moitteettomasti, Fertitta sanoi marraskuussa Associated Press -uutistoimistolle.

Mikäli NHL laajeenee tulevaisuudessa Houstoniin, niin Texasin osavaltiossa kilpailisi tällöin kaksi joukkuetta, Houston ja Dallas Stars.