Pittsburgh Penguinsin megatähti Sidney Crosby kertoi mielipiteensä Washington Capitalsin hyökkääjä Tom Wilsonin tilanteesta. Kanadalainen ajoi sunnuntaina St. Louis Bluesin Oskar Sundqvistia päähän ja joutuu tempauksestaan NHL:n kurinpidon puhutteluun keskiviikkona.

– Olen jutellut paljon hänen (Wilson) kanssaan. Silti hän tekee edelleen näitä taklauksia. Olen varma, että liiga on nyt hereillä hänen suhteensa. En vain tiedä, kuinka monta tilaisuutta hän tarvitsee (parantaa tapansa). Ilmeisesti pointti ei ole mennyt vielä perille, Crosby jyrähti maanantaina Pittsburgh Tribune-Review -lehdelle.

Henkilökohtainen kuuleminen tarkoittaa sitä, että Wilsonille langetetaan vähintään viiden ottelun mittainen pelikielto. Hänen viimeisin pannansa asetettiin voimaan vuoden 2018 pudotuspeleissä tämän taklattua Penguins-laituri Zach Aston-Reesea – päähän.

Crosby lisäsi, että Wilsonilla on paljon muutakin annettavaa kuin häikäilemättömiä taklauksia.

– Hän on hyvä pelaaja. Hän on nopea ja menee lujaa maalille. Häntä vastaan on vaikea pelata. Hänellä ei ole mitään syytä jatkaa nähtyjen kaltaisten niittien kylvämistä.

Päättyneellä kaudella Wilson nakutti uransa ennätys-pisteet 14+21 (35). Hän oli hyvässä vedossa myös pudotuspeleissä, joissa hänelle merkittiin 21 ottelua ja 15 tehopistettä. Hyvät suoritukset johtivat lopulta siihen, että Capitals palkitsi hänet kesällä kuusivuotisella ja 31 miljoonan dollarin arvoisella jatkosopimuksella.