Washington Capitalsin kovanaama Tom Wilson on erinomainen pelaaja, mutta välillä hänellä ”keittää” pahasti yli.

Tästä saatiin jälleen yksi näyte sunnuntaina, kun lähes 100-kiloinen höyryveturi taklasi pimeästä kulmasta St. Louis Bluesin hyökkääjä Oskar Sundqvistia. Ensisijainen kontakti osui Sundqvistia päähän, eikä mies kyennyt enää jatkamaan ottelua.

Bluesin päävalmentaja Mike Yeon mukaan ruotsalainen kärsii ainakin ”parista” ylävartalovammasta. Näiden seurauksena miestä ei tulla näkemään jäällä ainakaan vähään aikaan.

Myös Wilsonia odottaa pienimuotoinen huili, sillä kanadalainen joutuu tempauksestaan henkilökohtaiseen kuulemiseen (in-person hearing), NHL:n kurinpito tiedotti sunnuntaina. Tämä tarkoittaa sitä, että kurinpidolla on oikeus langettaa hänellä vähintään kuuden ottelun pelikielto.

Wilsonille kuuleminen on jo tämän neljäs viimeisen vuoden aikana. Edellisen kerran hänelle määrättiin pelikieltoa kevään pudotuspelien aikana.

Wilson ja Capitals allekirjoittivat kesällä peräti kuusivuotisen ja 31 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että KUN kanadalaiselle määrätään pelikieltoa, menettää hän jokaisesta ottelusta peräti 63 008,12 dollaria. Tällöin esimerkiksi kuuden kamppailun pelikielto tarkoittaa 378 048,72 dollarin ansionmenetystä.

Katso Wilsonin taklaus tästä:

Cristiano Simonetta

@CMS_74_

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Tom Wilson crushes Oskar Sundqvist. Wilson has been ejected. #stlblues
Another look at Wilson's hit on Sundqvist. #stlblues #ALLCAPS