Mestaruudet ovat kivoja ja niitä on myös kiva juhlistaa. Joskus juhlavaihde voi jäädä kuitenkin niinkin pahasti päälle, että valmistautuminen tulevaan NHL-kauteen ”unohtuu”. Liekö näin käynyt myös Washington Capitalsin voimahyökkääjä Devante Smith-Pellylle? Vai eikö hän yksinkertaisesti vain syty treenipelejä varten?

26-vuotias kanadalainen saapui joukkueen harjoitusleirille niin surkeassa kunnossa, ettei hän kyennyt läpäisemään seuran kuntotestejä, uutisoi The Washington Post. Tästä syystä päävalmentaja Todd Reirden jätti Smith-Pellyn sivuun Capitalsin harjoitusotteluista.

– Hän (Smith-Pelly) yrittää päästä sille tasolle, jossa hän oli viime kaudella. Niin kauan kuin hän ei ole, hän ei myöskään vahvista joukkuetta, Reirden sanoi perjantaina The Washington Postille.

Reirden lisäsi, että Smith-Pelly tulee kuitenkin pelaamaan kauden avauksessa – mikäli hän on edistynyt kuntonsa puolesta.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun ”DSP” kärsii vastaavanlaisesta ongelmasta. Vuosi sitten GM Brian MacLellan sanoi ennen harjoitusleiriä, että Smith-Pellyn kuntotaso oli ”hieman epäjohdonmukainen”. Myös Montreal Canadiensin entinen päävalmentaja Michel Therrien syytti miestä samoista ongelmista tämän pelatessa ”Habsissa”.

Smith-Pelly on itse kuitenkin sitä mieltä, ettei hänen harjoitusleiriltä poisjättäytyminensä ole ongelma siinä vaiheessa kun ”tosipelit” alkavat.

– Kesä oli todella lyhyt. En aio selitellä tai mitään, mutta lyhyt kesä teki pienen eron (valmistautumiseen). Mielestäni tästä ei kannata tehdä liian isoa asiaa. Mielestäni tämä ei ole edes asia. Luulen, että Todd ajattelee samoin. Tämä ei todellakaan ole iso ongelma. Teen kaikkeni ollakseni valmis silloin, kun sillä on oikeasti merkitystä, Smith-Pelly tokaisi.