Edmonton Oilersin päävalmentajalle Todd McLellanille yksi tulevalle kaudelle eniten päänvaivaa aiheuttavista asioista on eittämättä päätös siitä, kenet laittaa joukkueen megatähden Connor McDavidin ketjun laitahyökkääjiksi.

Viime kaudella Oilers-kapteenin laiturit vaihtuivat alituiseen. Loppukaudesta vaikutti kuitenkin löytyneen kombinaatio joka toimi: McDavidin ketjuun istutettiin Ryan Nugent-Hopkins ja Ty Rattie.

Sama ketju oli ilmiliekeissä viime viikolla pelatussa, 7-3-voittoon päättyneessä harjoitusottelussa Winnipeg Jetsia vastaan.

Kolmikko värkkäsi Oilersin maaleista viisi ja suurimmat tehot summasi yllättäen ketjun NHL-tasolla kokemattomin lenkki Rattie (2+3).

Nugent-Hopkins kehuu viidellä NHL-kaudellaan vasta 48 ottelua pelannutta
Rattieta vuolaasti.

– Olen pelannut häntä vastaan siitä lähtien kun olimme 14-, 15-vuotiaita. Hänelle tarvitsee vain antaa kiekko oikeaan paikkaan, niin se on kohta maalissa, Nugent-Hopkins toteaa Sportsnetille.

Myös McDavid kehuu Rattien ominaisuuksia ja muistuttaa tämän roolista ketjussa.

– Hän ei ole ehkä se kaveri, joka tuo kiekon yli keskialueen, mutta hän syöttää kiekon minulle tai ”Nugelle” ja hakeutuu itse oikeaan paikkaan, McDavid valottaa.

Mikäli ketju on kasassa vielä runkosarjan alkaessa, on yksi asia ainakin varma: Rattiella on tuolloin elämänsä tilaisuus tehdä läpimurto NHL:ssä.