Huhtikuussa kiekkomaailma koki kovan iskun. Kanadalainen juniorijoukkue Humboldt Broncos joutui kohtalokkaaseen liikenneonnettomuuteen traktorin perävaunun kanssa. Turma vaati kymmenen nuoren pelaajan hengen.

Nyt Broncos astui ensimmäisen kerran tositoimiin onnettomuuden jälkeen. TSN televisioi lähetyksen Kanadassa ja USA:ssa ilman mainoksia. Ottelussa Broncos kohtasi Nipawin Hawksin, saman seuran, jonka vieraaksi he olivat menossa turman sattuessa.

– Tragedian jälkeen Humboldt on osoittanut suunnatonta sitkeyttä ja voimaa, Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi NBCsportsin mukaan.

– Kanadalaiset olivat nopeita jakamaan rakkauttaan, tukeaan, anteliaisuuttaan ja myötätuntoa hetkessä, jolloin niitä epätoivoisesti tarvittiin. Joten Humboldtin ihmiset, tietäkää, että olemme teidän kanssanne. Tietäkää, että me jatkossakin tuemme teitä sillä välin, kun paranette.

Paluuottelussa pelasi kaksi turmasta selvinnyttä pelaajaa: Brayden Camrud ja Derek Patter. Aloituskiekon pudotti pyörätuoliin joutunut maalivahti Jacob Wassermann. Osa selvinneistä pelaajista oli katsomossa mukana, toiset katsoivat ottelun television välityksellä.

Joillekin sekin olisi ollut liikaa.

– Se ei ole enää joukkueeni. Toivon heille onnea, mutta se ei ole joukkueeni ja katsominen olisi vaikeaa tietäen, että minun pitäisi olla tuolla”, niskasta alaspäin halvautunut pelaaja Ryan Straschnitzki sanoi NBCsportsille.

Hockey Daily 365 l NHL Highlights & News

@HockeyDaily365
The @HumboldtBroncos open up the scoring early in the 2nd! Goal by Michael Clarke with an assist to Brayden Camrud! Humboldt leads 1-0!

#HumboldtStrong