Urallaan reilusti yli 1400 NHL-ottelua pelannut ja kaksi Stanley Cupia pelannut Patrik Elias on aloittanut uuden kappaleen elämässään.

Kiekkokonkari iski hokkarinsa lopullisesti naulaan keväällä 2016. Nyt hän on palannut kuitenkin huippukiekon pariin: Elias aloitti tänä syksynä Tshekin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana.

Hyppy uuteen rooliin on kiinnostava. Elias paljastaa kiekkoportaali Elite Prospectsin haastattelussa yllättyneensä itsekin nopeasta siirtymästä uuteen työhön.

– Kun on pelannut pitkään, sitä haluaa pysyä erossa tovin jääkiekosta. Yllätyin, kuinka nopeasti palasin, Elias kertoo Elite Prospectsin haastattelussa.

Kokenut hyökkääjä ehti edustaa koko NHL-uransa Devilsiä. Ei olekaan ihme, että organisaatio jäädytti tshekin pelinumeron 26 kunnianosoituksena ex-tähdelle.

Kateus suomalaisille

Elias nähdään osana Tshekin maajoukkuetta, kun tulevaisuuden NHL-nimiä pursuava ryhmä matkaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Kanadaan. Vuodenvaihteessa pelattavat kisat järjestetään tuttuun tapaan Kanadassa.

– On etuoikeus saada osallistua turnaukseen. Tämä on monella pelaajalle todella tärkeä paikka näyttää. Minulle nämä kisat ovat World Cupin ja olympialaisten jälkeen isoin turnaus, Elias hehkuttaa.

Mitä Tshekiltä voi odottaa? Elias harmittelee, ettei materiaalin leveys riitä huippumaita vastaan. Kärkinimet ovat superlupauksia – sen jälkeen tulee iso kuilu.

– Katsokaa Suomen ja Ruotsin joukkueita – heillä on enemmän pelaajia. Se tekee eron, Elias harmittelee.