Kari Lehtosen tulevaisuus NHL:ssä näyttää tällä hetkellä varsin ohkaiselta.

”Taalaliigan” kaikkien aikojen kokenein (649 ottelua) suomalaisvahti jäi viime kauden jälkeen työttömäksi, kun hänen viisivuotinen ja 29,5 miljoonan dollarin arvoinen sopimus tuli päätökseen.

Tämän jälkeen Lehtosella on ollut vaikeaa löytää uutta työpaikkaa. Mies kertoi hiljattain, että NHL on ainoa vaihtoehto; Eurooppa, ja etenkään KHL ei tule kysymykseenkään.

NHL:ssä eletään parhaillaan aikaa, jolloin seurat palkkaavat vapailla markkinoilla lojuvia pelaajia tryout-sopimuksiin. Näiden ”janttereiden” pelipaikat ovat kaikkea muuta kuin kiveen hakattuja, mutta he saavat sentään mahdollisuuden taistella paikastaan auringossa.

Lehtoselle tällaista mahdollisuutta ei ole vielä irronnut. Tiedä sitten, onko 34-vuotiaalla veräjänvahdilla edes intressejä sellaiseen. Juuri nyt se näyttää ehkä ainoalta vaihtoehdolta.

Jeff Glass Calgaryyn

AHL:ssä 185- ja KHL:ssä 218 ottelua pelannut Jeff Glass vahvisti tiistaina Bosco Podcastille tehneensä tryout-sopimuksen Calgary Flamesin kanssa.

32-vuotias konkari on pelannut myös ”hurjat” 15 ottelua NHL:ssä, joten kaipa hän on ansainnut mahdollisuuden taistella paikastaan Flamesin kakkosvahtina.

Väkisin herää kuitenkin kysymys: miksi Calgary ei antanut vastaavanlaista mahdollisuutta Lehtoselle? Onko kanadalaisseura edes tarjonnut sellaista? Onko Lehtonen itse kiinnostunut? Näihin kysymyksiin vastauksen tietävät vain Calgary ja Lehtonen itse.

Tilanne Albertassa on kuitenkin se, että ykkösvahtina pelaa Mike Smith. Kakkosvahdin paikasta taistelevat Jon Gillies, David Rittich ja Glass. Eikö Lehtonen mahtunut edes tähän joukkoon?

Missä siis mättää? Lehtonen kykenee edelleen pelaamaan NHL:ssä, eikä hänen pitäisi edes taistella pelipaikastaan. Kysyntää pitäisi olla, sillä esimerkiksi edellä mainitut kassarit, Smithiä lukuunottamatta, ovat varsin epävarmoja kakkoskaliiberin vahteja maailman parhaassa kiekkoliigassa.

Onko Lehtonen yksinkertaisesti nirso sopimuksensa suhteen vai eikö seuroilla vaan kiinnosta? NHL:n harjoituskausi tärähtää käyntiin ensi viikolla, joten aika tiimalasissa alkaa käymään vähiin.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko