Venäläishyökkääjä Sergei Shumakovin ja TsSKA Moskovan tiet erkanivat maanantaina, kun osapuolet purkivat vuoteen 2020 asti ulottuvan sopimuksensa.

Viime kaudella 40 tehopistettä takoneen laitahyökkääjän tulevaisuuden suunnitelmat vaikuttavat selviltä. Hänen tavoitteenaan on nousta NHL:ään ja omien sanojensa mukaan sopimus on enää allekirjoitusta vaille valmis.

– Haluan jatkaa uraani NHL:ssä, mutta en halua paljastaa lisätietoja ennen kuin sopimus on allekirjoitettu. Joukkue on jo selvillä, mutta mikä… se selviää teille pian, Shumakov kertoi venäläiselle TASS –sivustolle.

Elokuun alussa liikkui huhuja, joiden mukaan New York Rangers olisi iskenyt silmänsä 25-vuotiaaseen Shumakoviin. Manhattanilaisseuraa läheltä seuraava Larry Brooks ampui maanantaina kyseiset puheet kuitenkin alas.

– Minulle kerrottiin, ettei Rangers ole tekemässä sopimusta Shumakovin kanssa, Brooks twiittasi.

Championat –lehti ounastelee puolestaan, että pääehdokkaat uudeksi osoitteeksi ovat Washington Capitals, Toronto Maple Leafs ja Florida Panthers. NHL:ssä yli 1000 ottelua pelannut entinen puolustajasuuruus Aleksei Zhitnik varoittaa kuitenkin Shumakovia siitä, että hänen palkkapussinsa ei tule olemaan ”taalaliigassa” yhtä pullea kuin KHL:ssä.

– Huhujen mukaan hän (Shumakov) nettosi KHL:ssä kaksi miljoonaa dollaria kaudessa. Mikäli hän haluaisi päästä samoihin rahoihin käsiksi NHL:ssä, hänen tulisi saada vuosipalkaltaan 4,5 miljoonan dollarin arvoinen sopimus. Rehellisesti sanoen sellaista hän ei tule NHL:stä saamaan, Zhitnik latasi Russia-Hockey –sivustolle.

Zhitnikillä on myös omat epäilyksensä siitä, tuleeko Shumakov ikinä edes menestymään maailman parhaassa kiekkoliigassa.

– Luulen, että NHL-seurat ovat nykyään varovaisia Vadim Shipatshevin kaltaisten pelaajien kanssa. Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, Shumakovin pelitapa jäljentelee melko paljon Shipatshevia.

Shipatshevista odotettiin viime kaudella Vegas Golden Knightsin ykkössentteriä, mutta NHL-ura jäi toistaiseksi vain kolmen ottelun mittaiseksi.