NHL-kauden alkuun on vielä noin puolitoista kuukautta. Elokuu on yleisesti ottaen yksi ”taalaliigan” hiljaisimmista kuukausista, joten on aina piristävää nähdä pieni vaihtokaupan poikanen.

Tällainen pullahti esiin maanantaina, kun Montreal Canadiens nappasi Calgary Flamesista hyökkääjä Hunter Shinkarukin. Toiseen suuntaan matkasi puolestaan, niin ikään hyökkääjä Kerby Rychel.

Vaihtokaupasta tekee erikoisen pelaajien silmiinpistävä yhtäläisyys. Ei niinkään ulkonäöllisesti, vaan monin muin tavoin.

Ensinnäkin molemmat varattiin kesän 2013 varaustilaisuuden 1. kierroksella – Shinkaruk numerolla 24 (Vancouver Canucks) ja Rychel numerolla 19 (Columbus Blue Jackets). Ikäeroa heillä ei juurikaan ole. Molemmat heistä ovat 23-vuotiaita ja Rychel on Shinkarukia vain kuusi päivää vanhempi.

Tämän lisäksi molemmat kaupattiin heidän alkuperäisistä seuroistaan vuonna 2016, ja molemmat asetettiin waiver-listalle ennen viime kauden alkua – ja kuten olettaa saattaa, molemmat läpäisivät sen.

Eikä tässä vielä kaikki… kaverukset edustivat Kanadaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2012. Molemmat saavuttivat MM-pronssia ja iskivät kahdeksan tehopistettä mieheen.

Suurin eroavaisuus nähdään heidän NHL-kokemuksissaan, joka ei sekään päätä huimaa. Shinkaruk on kerännyt tililleen 15 ottelua (tehoin 2+2), Rychel puolestaan 41 (tehoin 3+11).

Mielenkiintoista nähdä, mihin kaksikon tie vielä johtaa. Molemmat ovat muuten vielä rajoitettuja vapaita agentteja.