Joe Vitalen NHL-ura päättyi ikävästi 17. lokakuuta vuonna 2015, kun Arizona Coyotesia edustanut hyökkääjä otti yhteen Boston Bruinsin Kevan Millerin kanssa.

Miller oli niskan päällä itseään kahdeksan senttiä lyhyempää Vitalea vastaan ja nujakoi tätä päähän useita kertoja, ennen kuin lopulta hellitti otteensa.

Seuraukset olivat karut, sillä Vitale ei pelannut tämän jälkeen peliäkään, vaan joutui lopettamaan uransa 30-vuotiaana vakavan aivotärähdyksen ja silmävamman takia. Vaikka kuntoutus on edennyt odotettua paremmin, Vitalella ei ole aikomustakaan palata enää kiekkokaukaloihin.

– Olenko 100-prosenttisessa kunnossa? En. Mutta ottaen huomioon mitä olen joutunut käymään läpi, olen todella kiitollinen siitä elämästä, jota vietän parhaillaan lasteni ja vaimoni kanssa. Meillä on upea elämä ja olen siitä äärimmäisen kiitollinen, St. Louisista kotoisin oleva Vitale kertoi kesäkuussa PGH Hockey Now’n haastattelussa.

Elämä todellakin näyttää hänen kohdallaan paremmalta. Vitale nimittäin palkattiin keskiviikkona KMOX 1120 -radiokanavan kiekkoanalyytikoksi, jonka kautta hän selostaa kaikki St. Louis Bluesin ensi kauden ottelut.

– Tämä on unelmieni täyttymys. Olen juuri nyt yhdeksännessä taivaassa, Vitale iloitsi Bluesin verkkosivuilla.