Vegasin GM perusteli tähtisentterin hankintaa – antoi risuja ja ruusuja Erik Haulan johtamalle ketjulle: ”NHL:n heikoin”

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Moni odotti tähtisentteri Paul Stastnyn päätyvän kesällä jatkosopimukseen Winnipeg Jetsin kanssa. Lopulta hän valitsi kuitenkin Vegas Golden Knightsin ja allekirjoitti nevadalaisseuraan kolmivuotisen ja 19,5 miljoonan dollarin arvoisen kontrahtin.

Runkosarjassa 53- ja pudotuspeleissä 15 tehopistettä nakuttanut jenkkihyökkääjä tuo Vegasiin runsaasti kokemusta ja hyökkäyspään taituruutta, mutta mikä tärkeintä – varmaa kahdensuunnan osaamista. Tämä on juurikin sitä, mitä GM George McPhee Stastnyltä odottaa.

– Tehtävänämme on löytää pelaajia ja ohjata heidät valmennusryhmän käsiin, jotka pyrkivät muovaamaan joukkueen ja päättämään kuka pelaa missäkin. Joukkueen luominen on aina oma prosessinsa ja alati rakennustyön alla, McPhee kertoi hiljattain Fox Sports 1340 -radiokanavan haastattelussa.

Stastnyn on kaavailtu ensisijaisesti ottavan paikan Golden Knightsin kakkosketjusta, jossa räätälöivät viime kaudella Erik Haula, David Perron ja James Neal. Näistä kaksi jälkimmäistä ovat siirtyneet toisiin joukkueisiin (Perron St. Louis Bluesiin ja Neal Calgary Flamesiin) ja nyt palaset ovat jälleen koottava yhteen.

McPhee oli viime kaudella tyytyväinen kakkosketjun suorittamiseen hyökkäyspäässä, mutta oman alueen hoitamisesta kolmikko sai kuitenkin risuja.

– Haula teki todella hyvää työtä, ja pidimme hänestä paljon. Nyt meidän on kuitenkin tehtävä muutoksia, koska kakkosketju ei ollut viime kaudella puolustuksellisesti riittävän hyvä. Se tuotti hyvin, mutta omaan päähän osui liian monta kertaa. Ketju päästi jokaista 60 peliminuuttia kohden enemmän maaleja kuin yksikään toinen kakkoskenttä koko liigassa. Voimme jättää kyseisen ongelman huomioimatta tai käsitellä sen.

– Tässä tapauksessa pyrimme käsittelemään sen, McPhee paalutti.

Haula sijoittui kyseisessä tilastossa NHL:n häntäpäähän päästäen omiin keskimäärin 3,7 maalia jokaista 60 minuuttia kohden. Vähintään 70 ottelua tahkoneista pelaajista suomalaishyökkääjän lukema oli liigan seitsemänneksi heikoin. Nealin vastaava lukema oli 3,5, Perronin 3,3.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS