Edmonton Oilersin megatähti Connor McDavid on pelannut NHL:ssä nyt kolme kautta, jonka aikana hänelle on kertynyt 209 runkosarjapeliä ja huimat 256 tehopistettä.

Pisteistä huolimatta hän ei ole vielä löytänyt vierelleen sellaisia pelikavereita, joiden kanssa hän kykenisi suorittamaan tasaisesti illasta toiseen.

Päättyneellä kaudella McDavid vietti suurimman osan tasakentällisin pelaamasta ajastaan yhdessä Leon Draisaitlin ja Patrick Maroonin kanssa. Kolmikko sai aikaan kelvollista tulosta, mutta kemiat eivät loksahtaneet oikein missään vaiheessa. Välissä McDavidin vierellä pyöriteltiin Jesse Puljujärveä ja Milan Lucicia, mutta tämä osoittatui lopulta totaaliseksi floppikombinaatioksi.

Maaliskuussa alkoi kuitenkin tapahtumaan. Kanadalaissentteri sai laidoilleen Ty Rattien ja Ryan Nugent-Hopkinsin, joiden säestämänä McDavid yltyi Art Ross -tasoiseen vireeseen ja naputti viimeisessä 18 pelissään hurjat 31 tehopistettä voittaen lopulta NHL:n pistepörssin.

Rattie pelasi ennen tätä käytännössä koko kauden AHL:ssä ja Nugent-Hopkins palasi kokoonpanoon 3. maaliskuuta oltuaan loukkaantumisen takia lähes kaksi kuukautta sivussa. Rattie keräsi McDavidin vierellä pelaamassaan 12 ottelussa yhdeksän pistettä, Nugent-Hopkins takoi puolestaan 14 peliin tehot 8+9 (17).

– Tuntuu jotenkin huvittavalta, että näistä ketjuista joudutaan puhumaan vielä kolmen vuoden jälkeenkin. Kemiamme toimivat Nugent-Hopkinsin ja Rattien kanssa hyvin loppuvuodesta. Toivon, että jatkamme siitä. Ehkä vierelleni tulee joku muu. Sen näkee sitten harjoitusleirillä, McDavid totesi hiljattain Sportsnetin haastattelussa.

Jos kolmikko kykenee jatkamaan siitä, mihin he huhtikuussa jäivät, voi kyseessä olla yksi NHL:n tulevan kauden tuhoisimmista yhdistelmistä.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko