Jokereissa nähdään tulevalla kaudella kiinnostava NHL-lupaus. Kaksimetrinen ja 95-kiloinen Eemeli Räsänen on puolustaja, jota ei ole nimittäin vaikea löytää kaukalosta.

Toronto Maple Leafsin kakkoskierroksen varaus päätti jättää viime kauden päätteeksi juniorisarja OHL:n ja palata Eurooppaan. KHL on melkoinen haaste 19-vuotiaalle puolustajamörölle.

– Tuli olo, että tarvitsen enemmän haastetta. Ero on valtava – OHL:ssä peli on aikamoista koohottamista. Kiekko päätyyn ja perään. Se ei vaadi hirveästi aivotyötä. Täällä on enemmän vapauksia pelata. Ja onhan myös taitoa valtavasti enemmän, Räsänen kertoo Leijonat.comin haastattelussa.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki odottaa nuorelta vahvistukselta paljon. Leijonista tuttu käskijä painottaa silti malttia nuorukaisen kanssa.

– Hänellä on mitat, asenne ja luonne kohdillaan. Hänen kanssaan ottaa varmasti hetken ennen kuin Eemeli pääsee kunnolla irti, Marjamäki luonnehtii.

Räsäsen kohdalla tärkein asia on liike. KHL on rankka ja raju liiga – eikä hyppy rapakon takaa ole aina helppoa. Tämä tiedetään myös Jokereiden valmennuksessa.

– Hän on tulevaisuuden huippupuolustaja. Me yritämme auttaa häntä tulevina vuosina, jotta hänestä kasvaa piinkova ammattilainen, valmentaja kiteyttää.

Lue Leijonat.comin alkuperäinen haastattelu tästä.