Calvin de Haan ei ehkä ole mikään NHL:n valovoimaisin puolustaja. Viimeiset kaksi kautta New York Islandersissa tuottivat hänelle 37 tehopistettä 115 ottelussa, joka oikeutti puolustajien sisäisen pistepörssin neljännelle sijalle.

Se, mikä tekee de Haanista kuitenkin eliittipuolustajan, ovat hänen puolustuspään ominaisuutensa.

27-vuotiaan kanadalaisen tehotilasto vuosina 2016-2018 oli komeasti 29 pykälää plussan puolella, joka oli enemmän kuin yhdelläkään saarelaispelaajalla. Tämän lisäksi hän johti joukkueensa blokkitilastoa 255 kiekonpysäytyksellä – siitäkin huolimatta, että hän pelasi viime kaudella vain 33 ottelua.

Kuten John Tavares, myös de Haan on Islandersin ensimmäisen kierroksen varaus (#12 vuodelta 2009). Molemmista tuli kesällä vapaita agentteja; Tavares siirtyi Toronto Maple Leafsiin, de Haan Carolina Hurricanesiin.

Vasemmalta ampuva puolustaja allekirjoitti Hurricanesin kanssa neljän vuoden mittaisen sopimuksen, joka kerryttää de Haanin palkkapussia keskimäärin 4,55 miljoonalla dollarilla kaudessa. Miehellä on jo jonkunasteinen kuva seurasta, jonka kelkkaan hän hyppää.

– Pidän siitä suunnasta, jota kohti joukkue on matkalla. Mielestäni Hurricanes on alisuorittanut sinä aikana kun minä olen pelannut NHL:ssä. Haluan olla osa sitä ratkaisua, joka vie joukkueen takaisin pudotuspeleihin, de Haan laukoi perjantaina Carolinan verkkosivuilla.

Hurrikaanit eivät ole onnistuneet nousemaan pudotuspeleihin viimeiseen yhdeksään vuoteen. Viime kaudella joukkue sijoittui itäisen konferenssin kymmenenneksi eikä onnistunut keräämään kuin 36 voittoa. Potentiaalia löytyy mielin määrin, mutta pelaajat eivätkä valmennusryhmä ole onnistunut iskostamaan itsestään sitä parastaan.

– Haluan vain tehdä parhaani auttaakseni joukkuetta voittamaan. Pystyn pelaamaan varmoja peliminuutteja puolustuspäässä. En ole säihkyvin pelaaja jäällä, mutta teen aina niska limassa töitä. Vihaan yli kaiken päästää maaleja omalla vuorollani, de Haan kuulutti.