Vuonna 2015 Chicago Blackhawksiin kuudennella kierroksella varattu Joni Tuulola on harjoitellut viimeiset kolme viikkoa Chicago Blackhawksin tulokasleirillä. 22-vuotias puolustaja palasi leirille vuoden viisaampana, mutta paikka NHL-joukkueessa on edelleen pitkän matkan päässä.

The Athletic kävi tutustumassa Blackhawksin tulokkaisiin. Se arvioi pelaajat, jotka kilpailevat ensi kaudella pääsystä NHL- tai AHL-kokoonpanoihin, ja myös Tuulola sai maininnan.

Toimittaja Scott Powers ei näe Tuulolassa vielä ominaisuuksia pelata maailman kovimmassa kiekkosarjassa, vaan listasi hänet farmijoukkue Rockford IceHogsin puolelle. Tuulola kävi viime keväänä pelaamassa kaksi AHL-runkosarjapeliä, mutta joutuu jälleen osoittamaan kykynsä valmennusjohdolle, sillä uusia kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan.

Powers listaa Tuulolan lisäksi kymmenen muuta puolustajaa IceHogsin takalinjoille. Heistä osa tullaan lähettämään Eurooppaan tai farmin farmiin, eli ECHL:ään kehittymään.

Puolustajien kohtaloon vaikuttaa suuresti ensi kuussa käynnistyvä harjoitusleiri, missä tulokkaat pääsevät treenaamaan muiden IceHogsin pelaajien kanssa. Farmiseuran valmentaja Jeremy Colliton kertoikin, ettei siellä tulla antamaan mitään ilmaiseksi.

– He vaikuttavat pelaamisella meidän päätökseemme. Odotan innolla alkavaa leiriä. Siitä tulee kilpailua. Katsotaan kuka ansaitsee mahdollisuutensa. On tärkeää, että he saavat mitä ansaitsevat. Silloin kukaan ei voi valittaa, valmentaja kertoo.

Tulokasleirillä oli mukana myös kaksi muuta suomalaista, Henri Jokiharju sekä Roope Laavainen. Jokiharju kuuluu seuran ykköstulokkaisiin ja kilpailee syksyllä jopa suorasta NHL-paikasta. Laavainen sen sijaan jatkanee kehitystään Liigassa HPK:n paidassa.

Jokiharju oli Blackhawksin tulokasleirin näkyvämpiä pelaajia, joka sai valmentajat todella hyvälle tuulelle. Voit lukea siitä tarkemmin TÄSTÄ.