Chicago Blackhawksin huippulupaukset Henri Jokiharju ja ruotsalaispakki Adam Boqvist saivat suurimmat katseet niskaansa seuran tulokasleirillä. Jokiharju on Blackhawksin viime kesän ykkösvaraus ja Boqvist tämän kesän, joten nuorukaisiin on suunattu paljon odotuksia.

Odotuksiin ollaan kuitenkin vastattu. Molemmat saivat loistavat palautteet leirin jälkeen, joka on erityisen tärkeää NHL-paikkaa tänä kesänä metsästävälle suomalaispelaajalle. Jokiharju on vasta 19-vuotias, mutta voi hyvällä tuurilla tunkeutua Chicagon kokoonpanoon kauden alkaessa. Paikka syyskuun harjoituspeleissä on jo luvattu.

Jokiharju sai vuolaita kehuja Chicagon kykyjenetsijältä Mark Kelleyltä. Hän oli todella yllättynyt nuoren miehen fyysisyyden kehityksestä, joka oli vuosi sitten tämän suurin heikkous.

– Hän on loistokunnossa. Hän on ollut todella vaikuttava jäällä ja sen ulkopuolella. Kehityksen taustalla on sitoutuminen, treenaaminen. Se on ilmiselvää. Hän oli parhaimmistoa lähes jokaisessa kategoriassa, Kelley kuvailee The Athletic -lehdelle.

Chicagon farmiseura Rockford IceHogsin valmentaja Jeremy Colliton oli samoilla linjoilla Kelleyn kanssa.

– Jokiharju on upea luistelija. Me haluamme hänen käyttävän luisteluaan puolustuksessa. Uskon hänen ottavan isoja askelia, valmentaja hehkuttaa.

Colliton ja Jokiharju voivat vielä jatkaa yhteistyötään ensi kaudelle, jos NHL-paikka ei suomalaiselle vielä aukea. Kolmas vaihtoehto Jokiharjulle on lähteä takaisin WHL:ään, mutta paluu juniorisarjoihin tuntuu näillä näkyminen hyvin epätodennäköiseltä.

Alla on pari näytettä Jokiharjun leirisuorituksista.

Scott Powers

@ByScottPowers
Jokiharju (28) vs. Jacob Nilsson (74)

Scott Powers

@ByScottPowers
Following Jokiharju (28) for a shift