Calgary Flames asetti torstaina puolustaja Brett Kulakin waiver-listalle.

24-vuotias Kulak on parhaillaan rajoitettu vapaa agentti ja neuvottelee Flamesin kanssa uudesta jatkosopimuksesta. Ilmeisesti neuvottelut eivät ole tuottaneet odotettua lopputulosta ja niinpä Calgary päätti turvautua hieman erikoisempaan taktiikkaan.

Mikäli yksikään joukkue ei nappaa kanadalaispakkia seuraavan vuorokauden aikana, on Calgaryllä käytössään paremmat aseet jatkoneuvotteluja varten. Tällöin Kulakilla ei ole vara vaatia kovinkaan suurta vuosipalkkaa.

Jos taas käy niin, että joku NHL-seuroista poimii Kulakin, Calgary menettää ilmaiseksi varsin pätevän kolmosparin puolustajan. Riski on siis molemminpuolinen.

Kulak hakeutui viime viikolla välimieskäsittelyyn ja kuulemispäivä on maanantaina 23. heinäkuuta. Tämä järjestetään myös siinä tapauksessa, jos hänet napataan waiver-listalta (jos sopimusta ei solmita ennen kuulemispäivää).

Vasemmalta ampuva Kulak on Calgaryn 4. kierroksen varaus kesältä 2012. Päättyneellä kaudella hänen vyölleen kertyi 71 ottelua, joissa syntyi kahdeksan tehopistettä.