Päättyneellä kaudella SM-liigan pistepörssin voittaneella Antti Suomelalla on loistava sauma nousta San Jose Sharksin NHL-miehistöön jo heti alkukaudesta. Keskushyökkääjä Eric Fehrin siirtyminen Minnesota Wildiin avasi paikan Sharksin nelosketjusta ja nyt Suomelalla on loistava tilaisuus anastaa se itselleen.

Kilpailu NHL-pelipaikoista on kuitenkin kovaa, eikä Suomela ole suinkaan ainoa pelaaja, joka kärkkyy paikkaa kirkkaimmasta valokeilasta. Yksi hänen pahimmista kilpailijoistaan on yhdysvaltalaishyökkääjä Dylan Gambrell, joka pääsi pelaamaan San Josessa viimeiset kolme runkosarjan ottelua.

Viimeiset kolme vuotta Denverin yliopistossa pelannut 21-vuotias sentteri otti viime kaudella ison harppauksen puolustuspelaamisen suhteen ja sai tästä maaliskuussa tunnustustusta silloiselta päävalmentajaltaan, Jim Montgomerylta.

– Dylan on 183-senttinen pelaaja. Todella nopea ja älykäs kiekon kanssa. Näkee jään hyvin, liikuttaa kiekkoa hyvin. Puolustuspelaamisessa hän on kehittynyt eniten. Hän tietää kenet merkata ja kommunikointi sujuu todella hyvin, Dallas Starsin nykyinen päävalmenja hehkutti The Athleticille.

Alakerran osaaminen on juuri sitä, mitä syvyysketjujen pelaajilta peräänkuulutetaan enemmän kuin mitään. Suomela ei osallistunut Sharksin tulokasleirille, joten hän pääsee näyttämään ensimmäistä kertaa kyntensä vasta syksyn harjoitusleirillä.

Antti Suomela

Ikä: 24-vuotias
Pituus: 183cm
Paino: 78kg
Kätisyys: vasen
Viimeiset kolme kautta: Liiga (Blues, Jyp): 169 ottelua, tehot 56+75=131

Dylan Gambrell

Ikä: 21-vuotias
Pituus: 183cm
Paino: 88kg
Kätisyys: oikea
Viimeiset kolme kautta: NCAA (Denver): 120 ottelua, tehot 43+89=132