Kuten aiemmin tänään kerroimme, Jesperi Kotkaniemen varaaminen ensimmäisen kierroksen kolmannella vuorolla on saanut tunnetusti kriittiset Montreal Canadiensin kannattajat nousemaan takajaloilleen.

Kriittisimmissä twitter-viesteissä hämmästeltiin muun muassa sitä, miten seuran GM:llä Marc Bergevinillä voi vielä olla töitä tuon varauksen jälkeen.

Samassa viestiketjussa Kotkaniemen valintaa tietysti myös kiiteltiin. Kotkaniemen puolustelijoihin liittyi yksi Suomessa erittäin hyvin muistettava pelaaja. SM-liigassa Pelicansin, Ilveksen, HIFK:n ja Jokerien riveissä todellisen kovanamaan maineen hankkinut entinen keskushyökkääjä Roman Vopat muistutti, että kyseessä on 18-vuotias poika.

– Antakaa pojalle mahdollisuus todistaa kykynsä. Jos homma ei toimi, sitten voitte kritisoida, mutta hän on vasta poikanen. Joten rauhoittukaa, Montrealin fanit, Vopat tviittasi Kotkaniemen varausta arvostelleille faneille.

Vopat pelasi SM-liigassa kausina 2000–06 yhteensä 253 ottelua, joissa keräsi tehot 56+55=111 ja massiiviset 729 jäähyminuuttia. NHL:ssä Vopat pelasi kaikkiaan 133 ottelua tehoila 6+14=20. Taalaliigassa tshekki ehti kuluttaa jäähypenkkiä 253 minuutin edestä.