Ottawa Senators kauppasi tiistaina hyökkääjä Mike Hoffmanin, puolustaja Cody Donaghyn ja viidennen kierroksen varausvuoron (2020) San Jose Sharksiin, kun taas toiseen suuntaan matkasivat hyökkääjä Mikkel Bödker, puolustaja Julius Bergman ja kuudennen kierroksen varausvuoro (2020).

Vaihtokauppa ei tullut mitenkään suurena yllätyksenä, koska Hoffmanin nimi on pyörinyt jo pitkään siirtohuhuissa.

Hoffman on ollut viime aikoina kiusallisen kohun uhrina, kun hänen vaimonsa väitetään haukkuneen rajusti Senators-tähti Erik Karlssonin vaimoa ja heidän menehtynyttä lastaan. Tämä erikoinen episodi vaikutti varmasti Hoffmanin kauppaamiseen.

Hoffmanin siirtoarvo koki kohun takia suuren tiputuksen, koska Senators sai vastikkeena pääpalasena ”vain” Bödkerin, joka summasi päättyneellä kaudella 37 tehopistettä. 28-vuotiaalle tanskalaiselle maksetaan vielä kaiken lisäksi kovaa neljän miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

The Athletic -lehden San Jose Sharksia seuraava toimittaja Kevin Kurz pitää hyvin selvänä kumpi seura voitti vaihtokaupan.

– Kun mietit kuinka vähän Sharksin GM Doug Wilson antoi Evander Kanesta ja Mike Hoffmanista – se on huomionarvoista. Hoffmanilla on kaukalon ulkopuolella ongelmia, mutta tämä vaihtokauppa vaikuttaa totaaliselta ryöstöltä, Kurz sanoi Twitterissä.

Toimittaja nosti myös esille merkittävän pointin esille liittyen vaihtokauppaan – Sharksilla on nimittäin siltikin varaa sopimuksensa New York Islandersin kanssa päättävään supertähteen John Tavaresiin, jota on huhuttu paljon kalifornialaisseuraan.

– Kyllä, Sharksilla pitäisi silti olla vielä tilaa palkkakatossa Tavaresille, Kurz mainitsi.