Stanley Cup -voittajan sydäntä särkevä tilitys: ”Antaisin kaikki rahani ja Stanley Cupit pois, jos saisin elämäni takaisin”

© Kuva: Getty Images

– Mitä on suurin syy pelata ammattilaiskiekkoa? Sen pitäisi tuoda muistoja… en kuitenkaan muista enää juuri mitään ja se on todella pelottavaa.

Näillä sanoilla aloitti kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Daniel Carcillo The Players Tribunen videohaastattelun kertoessaan NHL-uransa aiheuttamista kauhuhetkistä.

Carcillo lopetti pelaajauransa vuonna 2015 ollessaan vasta 30-vuotias. Syynä tähän olivat useat aivotärähdykset ja niistä seuranneet lukemattomat sivuoireet.

Pienestä koostaan (182cm) huolimatta Carcillo tunnettiin kovana taklaajana, joka ei myöskään kaihtanut tappeluita. Yksi NHL:n pahimmista ärsyttäjistä joutui itsekin monien iskujen uhriksi, jotka lopulta päättivät hänen uransa.

– Nykyään joudun käymään läpi useita eri hoitomuotoja. Tämä ei ole helppoa, kun minulla on 3,5-vuotias poika, yksivuotias tytär ja kolmas lapsi tulossa. Antaisin mielelläni kaikki rahani, kiekkourani ja Stanley Cupit pois, jos saisin elämäni takaisin. En vain voi elää enää näin, Carcillo tuskaili.

Tappelumäärät ovat laskeneet NHL:ssä viime vuosina huomattavasti, mutta päähän kohdistuneet taklaukset ovat suuri puheenaihe.

– Olisin todella peloissani, jos pelaisin vielä NHL:ssä. Jos olisin Sidney Crosby tai joku niistä nuorista jätkistä, pelkäisin tosissani, Carcillo kertoi.

Voit katsoa Carcillon kertomuksen kokonaisuudessaan täältä.