Vegas Golden Knightsin puolustaja Nate Schmidt kohtaa Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä entisen seuransa Washington Capitalsin Stanley Cup -finaalissa.

Golden Knights valitsi Schmidtin viime kesänä laajennusdraftissa ja silloin tuskin moni osasi odottaa sitä, että 26-vuotiaasta yhdysvaltalaisesta tulee NHL:n finaalijoukkueen ykköspakki.

Schmidtin menetys nakersi totisesti Capitalsin GM:ään Brian MacLellania, koska hänellä oli suuret odotukset luottopakkinsa suhteen.

– Saimme kehitettyä hänet juuri siihen pisteeseen, että hän olisi juuri saanut isomman roolin meiltä ja jouduimme valitettavasti menettämään hänet. Olimme pahassa paikassa silloin, koska jouduimme menettämään pelaajan josta pidimme, MacLellan valitteli Washington Postille.

Capitalsin GM:nä peräti 17 vuotta toiminut Golden Knightsin nykyinen GM George McPhee paljasti MacLellanin yrittäneen saada Schmidtiä takaisin joukkueeseensa heti laajennusdraftin jälkeen.

– Teimme sillon valintamme ja hän (MacLellan) soitti minulle tiedustellen, jos olisi jokin keino saada Schmidt takaisin. Vastasin hänelle, että: ”En näe mitään keinoa siihen, mutta voimme yrittää keksiä sellaisen tarjouksen, jolle voit sanoa ei”. Joten teimme tarjouksen hänelle, joka ei toiminut – ja se ei toiminut, koska pidimme Schmidtistä. Sen takia teimme yliampuvan tarjouksen ja sen takia asiat menivät miten menivät, McPhee paljasti.

MacLellan ei ottanut tarjousta mieluisasti vastaan.

– Siinä ei ollut mitää järkeä, Capitals-GM reagoi McPheen pyyntöön.

MacLellan olisi ollut valmis tarjoamaan hyökkääjä Marcus Johanssonia, joka lopulta kaupattiin kesällä New Jersey Devilsiin.