Vegas Golden Knightsin 36-vuotias puolustajakonkari Deryk Engelland oli monessa mukana, kun Vegas nappasi ensimmäisen kiinnityksensä Stanley Cup -voittoon Washington Capitalsia vastaan.

Golden Knightsin varakapteeni syötti kaksi osumaa ja pelasi erittäin vahvan ottelun äärimmäisen tiukassa finaaliottelussa.

Useamman kauden Calgary Flamesia edustanut Engelland kuuluu ehdottomasti niihin pelaajiin, jotka ovat kauden aikana nousseet uudelle tasolle NHL:n tulokasseurassa. Jo runkosarjassa hän teki ennätyspisteensä 5+18=23.

Aikaisemmin urallaan tähtipuolustajien taustalla pelannut peruspuolustaja täyttää isoja saappaita kiekollisen puolustajan Shea Theodoren rinnalla.

Edellisestä viidestä pudotuspelistä Engelland on tilastoinut komean plus-miinus-saldon +5, eikä ole kertaakaan poistunut näistä peleistä teholukema pakkasella, kun pelataan kauden isoimpia otteluita.

Engelland on Golden Knights -puolustuksen kokenein ratsu. Itseluottamusta uhkuva puolustaja on joukkueensa tuhkimotarinan ruumiillistuma tänä keväänä.

Henri Havusela